Achter de schermen
Wie wij zijn
Strada Nederland komt voort uit TrekkingSaddles, welke zich voornamelijk richtte op de vrijetijdsruiter en rijcomfort. Binnen die context hebben wij veel ervaring opgedaan met dressuur-, endurance-, spaanse/portugese- en showzadels en vele honderden paarden van een prima zadel voorzien. TrekkingSaddles is sinds 2003 een begrip geworden met betrekking tot kennis, service en betrouwbaarheid. Succes vergt het uiterste van een kleine organisatie, waardoor wij in 2009 hebben besloten om TrekkingSaddles af te bouwen en ons volledig op Strada te richten - een merk dat met kop en schouders boven het maaiveld uitsteekt. De bedrijfssturctuur is hiermee ook weer veranderd en binnen Strada Nederland ben ik, Callista Schrage, de enige en absolute eindverantwoordelijke. Lekker duidelijk!

Callista Schrage
Paarden hebben bijna mijn hele leven een rol gespeeld in ditzelfde leven. Op mijn vierde zat ik het liefst de hele dag op bruine welshpony van mijn oud oom, genaamd Betsy. Blauw jogginpakje aan en rode kaplaarsjes met gele zolen. Een cap aangeschaft op de rommelmarkt. Ik vermaakte me prima!
Op mijn zevende mocht ik dan eindelijk les nemen op de manege. Bello was de naam van de palominokleurige pony die mij verder bekwaamde in het (spelenderwijs) paardrijden.
In de jaren die volgden deed ik met veel plezier alles wat maar mogelijk was met verschillende pony’s. Dressuur, springen, crossen, buitenrijden. Dozen vol lintjes en bekers herinneren aan die tijd.
Zo rond mijn twintigste maakte ik een uitstapje naar de drafbaan. Vier dravers werden door mij getraind en ik oefende voor het behalen van mijn pikeursdiploma. Een ernstig auto ongeval maakte echter een tijdelijk einde aan paarden in mijn leven.

Anno 2009 ben ik 36 jaar oud en paarden zijn sinds jaren weer terug in mijn leven. Barokke paarden, 7 stuks. We wonen als gezin in een boerderij op de grens Drenthe/friesland/Groningen, samen met onze paarden, katten en honden. Nadat enkele jaren geleden TrekkingSaddles een hoge vlucht nam, ben ik gestopt met mijn werk als psychiatrisch verpleegkundige om mij volledig te richten op goed passende zadels leveren en mijn eigen paarden fokken en trainen.

Dit trainen gebeurt voor mij vanuit een klassiek standpunt. Dressuur betekent voor mij dat ik binnen de mogelijkheden van het paard het paard naar een hoger niveau probeer te tillen. Niet alleen voor mijn eigen voldoening als de moeilijkere oefeningen lukken, maar ook voor het paard. Ik zie dat terug in de manier waarop mijn paarden ook in vrijheid in de wei hun lijf gaan gebruiken.

Vanuit datzelfde standpunt (het paard dus) bekwaamde ik mij verder en verder in het zadels passen. Ik volgde opleidingen en nog steeds ben ik regelmatig te vinden in de ateliers van zadelmakers om te blijven leren. Mijn visie is dat ieder paard een goed passend zadel verdient. We vragen immers het paard om voor ons te werken en derhalve zijn we verplicht het voor het paard mogelijk te maken voor ons te kúnnen werken.

Het paard komt echter nooit alleen, ook de eigenaar moet tevreden zijn. Een ontevreden klant is voor mij geen klant. Service, klantvriendelijkheid en openheid zijn zaken die voor mij vanzelfsprekend zijn richting de eigenaar van het paard.
 

David Bowler - Strada Saddles Europe
In 2007 kwam ik in contact met David. Ik had namelijk voor mijzelf al geruime tijd een lijstje in mijn hoofd waaraan mijn ideale zadel moest voldoen. Ik bleef in mijn vrije uurtjes zoeken naar het zadel met de specificaties die ik verlangde. Groot was mijn blijdschap toen ik mijn wensenlijst terug vond op www.stradasaddles.eu.  Nog groter was mijn verwondering over het feit dat deze zadels al 15 jaar bleken te bestaan!

Ik nam contact op met David en testte geruime tijd verschillende Strada zadels. En David testte mij. Ik werd ondervraagd over mijn zadelkennis en kreeg aardig wat moelijke vragen voor mijn kiezen. David kwam naar nederland en reed een paar dagen mijn paarden, om te voelen hoe ik deze opgeleid had.
Immers, hij had veel tijd en geld gestoken in de ontwikkeling van Strada zadels en de verdere toekomst van het zadel staat of valt met de manier waarop ermee om gegaan wordt door de uiteindelijke dealers.
Begin 2008 besloten we tot een samenwerking en sindsdien ben ik gerechtigd Strada zadels te verkopen en ben ik zeer nauw betrokken bij alle ontwikkelingen rondom Strada zadels.

David Bowler & Strada
 

'Strada'
Strada is een arabier van inmiddels 23 jaar oud. Het is één van de paarden van David en het paard waarmee het begon. Uit onvrede met de voor Strada niet goed passende zadels welke op de markt waren, werd het eerste Strada zadel geboren.

Bianca Boonacker
Bianca heb ik leren kennen middels de MSFC (Master saddle fitting consultant) opleiding. Gedreven, nauwkeurig, met humor en een scherpe blik. Bianca runt al vele jaren haar eigen bedrijf www.2bOne.nl. Qua visie passen we uitstekend bij elkaar, we vullen elkaar aan in hetgeen we weten en kunnen. Bianca is in Nederland gerechtigd om onder mijn verantwoordelijkheid Strada zadels aan te meten.

Robert Pabst
Robert is al vele jaren mijn liefde, mijn levensmaatje, mijn inspirator en mijn motivator. Robert weet ondertussen veel van paarden en zadels, soms zul je hem aan de telefoon krijgen, of ontmoeten op evenementen. Maar hij praat toch echt beter met computers dan met paarden. Robert maakt, beheert en onderhoudt de website. Wil je toch meer over hem weten, dan kun je dat lezen op www.rocketscience.nl